Ana Sayfa » , , » Flash oyun mu, 3d Unity mi?

Flash oyun mu, 3d Unity mi?

http://www.oyunuaraba.gen.tr
Flash oyun sektörünün 2000 li yıllardan süre gelen internet ortamındaki fenomenliği günümüzde de halen devam etmekte, fakat grafik tasarımlarının değişimi ve teknoloji ile beraber gelişimi ile ortaya çıkan 3d unity oyunları ve 3 boyutlu oyunlarının piyasaya çıkışı ile birlikte bu saltanat biraz sallanmaya başlasa da halen günümüzde zirvedeki yerini koruyor.

Çocukların okul zilinin çalması ile birlikte evlerine koşa koşa gelmelerini sağlayan araba oyunu serileri yine bu sektörün ürünü olarak karşımıza çıkıyor.Peki çocukları bu kadar peşinden koşturan ve saatlerce kendine bağlayan, ilgi odağında sürekli kalmayı başaran bu araba oyunları nasıl yapılıyor diye aklınıza gelmiş olabilir, bence işin bu kısmını hiç düşünmeyin, siz sadece oynayın ve işin tadını çıkarmaya bakın, çünkü bunu anlatmaya kalksak bir hikaye kitabı yazılır bunun üzerine velhaslı çok uzun iş.Biraz araba oyunları nın tarihsel gelişiminden bahsedecek olursak, ilk başlarda rampalı bir yolda seçtiğiniz araba ile ilerleyip klavyenizdeki yön tuşlarını ileri, geri,sağa ,sola yaparak dengede tutmaya çalışarak ve yol güzergahına konulmuş çeşitli puanları bonusları toplayarak oynadığınız ve ilerledikçe de oyun seviyesi yani rampaları artan ve arabayı dengede tutmanızı zorlaştıran bir yapıya sahipti.
Şimdilerde ise buna benzer oyunlar heln mevcut olmakla birlikte, 3d grafik tasarımı ile tasarrlanmış arabanın etrafında dönen kamera görüntüsü ile arabayı üç boyutlu olarak egsoz gazından çıkan dumana kadar gördükten sonra start verildiğinde tıpkı gerçek ortamdaki görünüme sahip bir ortamda araba yarışı oyunları da piyasada azımsanmayacak derecede.Bu türdeki oyunlar çocuklar tarafından gerçeğe daha yakın oldukları için ve teknolojik olduğu için daha fazla tercih edilmekte ve daha çok aranmakta.
Flash oyun sektörü ilerliyen zamanlarda tahtını devreder mi bilmem ama zamanla etkisi azalacağa benzese de oyun sektöründeki çılgınlık teknoloji gelişimine paralel büyümekte ve büyümeyede devam edeceğe benziyor.

2 yorum:

  1. http://adkumikli81.blogspot.com.tr/ Sitem bu nasıl siteme reklam alıcam adsense reklam vermiyor birde harici reklam alsam bunu yazımın içinde nasıl gösteririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorunun cevabı burada hocam. http://www.blogokulu.org/2015/12/blogger-ilk-paragraftan-sonra-adsense-reklam-yerlestirme.html

      Sil